دانلود تحقیق درمورد معماری ايلخاني

دانلود تحقیق درمورد معماری ايلخاني

0 1.8k
دانلود تحقیق درمورد معماری ايلخاني

با دانلود تحقیق در مورد معماری ايلخاني در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق معماری ايلخاني را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق معماری ايلخاني ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد معماری ايلخاني

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:26 صفحه

قسمتی از فایل:

خصوصيات عمده معماري ايلخاني

آثار ساختماني دوره ايلخاني مرحله اي از تاريخ پيوسته معماري اسلامي ايران است و اشكال دوره هاي قبل و خصوصيات طرح و جزئيات آنها را منعكس مي كند.

سبك معماري دوره ايلخانان مستقيماً از سبك آثار ساختماني دوره سلجوقي اقتباس شده است.

معماري سلجوقي و ايلخاني از حيث اوضاع و شرايط متظاهر شدنشان با هم شباهت دارند.

در دوره سلجوقيان و همچنين در دوره ايلخانيان ساختمان هاي ديني از قبيل مساجد و مدارس و زيارتگاه ها و مقبره ها بر ساختمان هاي غيرديني رجحان داد شد و اين نشانه كاميابي اقتصادي آن زمان است.

در دوره ايلخاني مساله عمده تلفيق و تركيب اشكال ساختماني و تزئيني موجود بود.

معماريان دوره ايلخاني همه نقشه و مصالح و روش ساختماني دوره سلجوقي را اقتباس كردند و مقبره برجي در معماري سلجوقي اهميت داشت و در دوره ايلخانان از آنها به عنوان الگو استفاده شد.

در ساختمان هاي دوره ايلخانان اهميت زيادي به عموديت و ظرافت اشكال منتخب داده شده است و با مقايسه با آثار ساختمان هاي سلجوقي، نسبت اطاق ها تغيير داده شده و اطاق ها از نظر بلندي، نسبت به اندازه هاي افقيشان، بلند شده اند. در دوره ايلخانان نسبت به دوره سلجوقيان، ايوان ها باريكتر و قدرت ساختماني بنا عمداً تمركز داده شده است. حد فاصل خارجي و داخلي ديواره ها و جرزها در عمق كار شده و به همين جهت ديوارهاي ضلعي نازك و جرزهاي سنگين گوشه اي بوجود مي آورد. در داخل شبستان ديوارها را به همان ترتيب نازك مي ساختماند و فقط نقاطي را كه تمام سنگيني گنبد بر روي آنها بود، ضخيم مي ساختند.

 از دوره ساسانيان معماران ايراني از نيم طاق به عنوان واسطه ميان محوطه مربع شكل بنا و گنبد مدور استفاده مي كردند. استعمال اين شكل باستاني مداومت يافت، بدون آنكه بناهاي مسلمان احساس كنند كه براي قرار دادن گنبد بر روي ساختمان مربع شكل به شكل ديگري از بنا نيازمندند. با اين حال نيم طاق، مياني سايه افكن ظاهراً حساسيت سازندگان را عليه خود برمي انگيخت و در دوره سلجوقيان قبه هاي مقرنس براي از ميان بردن نيم طاق مياني بكار رفت. در دوره ايلخانان نوع و شكل قبه و گنبد سلجوقيان ادامه پيدا كرد و قبه هاي مقرنس رونق بيشتري پيدا كرد.

معماري ايلخاني هم جنبه جهاني و امپراطوري داشت و هم جنبه محلي و همچنين نفوذ خارجي در قسمت معماري زياد نبود.

طبقات ابنيه

ساختمان هايي كه داراي جنبه ديني هستند، عبارتند از:

1. مسجد             2. مدرسه                 3. مقبره

مسجد: مسجد در شكل كامل ايراني خود داراي اين خصوصيات است در اول محور طولي بنا سه در ايوان قرار دارد كه جلوي آن صحن باز واقع است. طاق نماهاي دور صحن به چهار ايوان ختم مي شوند كه در ايوان در محور طولي و دور ايوان در محور عرضي قرار دارند و شبستان ها در پشت طاق نماها واقعند. ايوان اصلي در محور طولي مسجد و روبروي ايوان ورودي كه سوي ديگر صحن است قرار دارد و به شبستان مربع شكل باز مي شود كه گنبد دارد و در ديوار انتهايي آن، در انتهاي محور طولي مسجد محراب واقع است.

قديمي ترين مسجد موجود در ايران كه همه اين عوامل را دارد مسجد جامع زواره است.

از دوره ايلخانان فقط يك بنا كه واجد كه شرايط فوق باشد وجود دارد كه مسجد جامع ورامين است.

مدارس، نقشه كلي مدرسه به ------- شبيه نقشه مسجد است كه با وجود اختلاف در مورد استفاده از آنها، نقشه مدرسه هاي ايران نقشه مدرسه ـ مسجد ناميده شده است.

مقبره ها: به دو دسته تقسيم مي شوند: دسته اول آنهايي كه شبستان مربع شكل گنبددار دارند و دسته دوم مقبره هاي برجي با اشكال مدور و مربع و چندوجهي.

درباره ساختمان هاي غيرديني ذكري مختصر كفايت مي كند.

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست

logo-samandehi


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر